Θα τα καταφέρουν να επιβιώσουν οι 100 ;


   Έχουν περάσει περίπου 97 χρόνια μετά από ένα πυρηνικό πόλεμο που έπληξε τη Γη, αφάνισε σχεδόν την ανθρωπότητα και κατέστρεψε το γνωστό σε εμάς πολιτισμό.
Όσοι κατάφεραν να επιβιώσουν βρήκαν καταφύγιο σε ένα διαστημικό σταθμό και θεωρητικά θα πρέπει να περιμένουν άλλα 100 χρόνια έως ότου ο πλανήτης καταστεί κατοικήσιμος και πάλι.
   Παρόλα αυτά, μια που τα αποθέματα οξυγόνου λιγοστεύουν, ο διοικητής του σταθμού αποφασίζει να στείλει στη Γη μία ομάδα από 100 νεαρούς "εγκληματίες"  για να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επιστρέψουν σύντομα. Γράφω "εγκληματίες" διότι στην πραγματικότητα κανένας τους δεν έχει διαπράξει κάποιο σοβαρό αδίκημα, μάλλον ευκαιρία έψαχναν να ξεφορτωθούν πληθυσμό.
   Η συγκεκριμένη σειρά του CW έχει ενδιαφέρον θέμα θα έλεγε κανείς και κυρίως νέα πρόσωπα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ( όπως είπα, νεαροί "εγκληματίες"). Από εκεί και πέρα έχω κάποιες ενστάσεις, ή μάλλον καλύτερα απορίες... Τόσα χρόνια έχουν περάσει, τόσα πυρηνικά όπλα έφτιαξαν οι άνθρωποι που παραλίγο να καταστρέψουν τη Γη, διαστημικό σταθμό για να σώσει όλους αυτούς τους ανθρώπους... δε γινόταν να φτιάξουν και μία αποικία σε άλλο πλανήτη; Στη Σελήνη για παράδειγμα θα ήταν καλά, δεν απέχει και τόσο... Επίσης για μια τόσο σοβαρή αποστολή γιατί να στείλεις 18χρονα που χαίρονται για την ελευθερία τους (με κάθε νόημα της λέξης μια που μιλάμε για κατάδικους) και δεν έχουν ιδέα πως να επιβιώσουν; Εάν απλώς ήθελαν να τους ξεφορτωθούν μπορούσαν απλά να τους εκτελέσουν (κάτι τέτοια κάνουν εκεί στη διάστημα), όχι να σπαταλήσουν και ένα σκάφος για να τους στείλουν στη Γη, και να έστελναν εκπαιδευμένο προσωπικό για να ελέγξει τον πλανήτη.
  Διάφορες τέτοιες σκέψεις γεννήθηκαν καθώς έβλεπα το πρώτο επεισόδιο της σειράς κάποια στιγμή, κατά τα άλλα όπως είπα το γενικό θέμα είναι ενδιαφέρον. Όποιος θέλει μπορεί να γράψει ελεύθερα τη γνώμη του παρακάτω, θα με ενδιέφερε.

Trailer με ελληνικούς υπότιτλους


1 σχόλιο :

  1. ειδα το πρωτο επεισοδιο και δεν ειναι κακο
    συμφωνω με τις παρατηρησεις ομως
    ισως δω μερικα ακομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή