Ένα διάσημο και θανατηφόρο ημερολόγιο.

Death Note
  Ενώ η ζωή κυλά γρήγορα για τους ανθρώπους επάνω στη γη, δεν ισχύει το ίδιο και για τα Shinigami (ιαπωνικό όνομα που αντιστοιχεί στο: θεός του θανάτου) που ζουν αιώνια και βαριούνται. Ένα από αυτά, ο Ryuk, ψάχνει να βρει κάτι ενδιαφέρον για να διασκεδάσει και να περάσει πιο ευχάριστα ο άπειρος χρόνος που έχει στη διάθεσή του. Έτσι ρίχνει ένα Death Note στον κόσμο των ανθρώπων. Το ημερολόγιο αυτό πέφτει στα χέρια του Yagami Light, ενός έξυπνου μαθητή που βρίσκεται κάπου στην Ιαπωνία. Όταν ο Light διαβάζει στις οδηγίες ότι μπορεί να σκοτώσει κάποιον γράφοντας το όνομά του φυσικά και δεν το πιστεύει. Στην πορεία όμως ανακαλύπτει πως όσα είναι γραμμένα μέσα στο ημερολόγιο ισχύουν και παράλληλα γνωρίζει και τον Ryuk. O Light αρχικά σκέφτεται πως είναι μια ευκαιρία να βοηθήσει τον κόσμο εξαλείφοντας τους κακοποιούς που το σύστημα δεν μπορεί να τιμωρήσει και να δημιουργήσει έναν καλύτερο κόσμο. Πολλοί άνθρωποι τον υποστηρίζουν και χαίρονται που κάποιος σκοτώνει τους κακοποιούς. Τον αποκαλούν Κira (από το αγγλικό killer, με την απουσία του l στα ιαπωνικά) και δηλώνουν ότι είναι με το μέρος του παρόλο που η αστυνομία και το FBI τον θεωρούν εγκληματία και καταζητείται. 
 Όμως δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί κανείς τόση δύναμη. Γρήγορα ο Light χάνει το μέτρo, αρχίζοντας να σκοτώνει και πράκτορες του FBI που απλά προσπαθούν να αποκαλύψουν την αλήθεια και δεν είναι εγκληματίες. Αποφασίζει να γίνει θεός αυτού του κόσμου και σκέφτεται πως το να σκοτώνει δικαιολογείται εφόσον πρόκειται για το ευρύτερο καλό. 
  Το FBI και η αστυνομία αναγκάζονται να καταφύγουν στην ύστατη λύση και ζητούν τη βοήθεια του L, που θεωρείται ο καλύτερος ντετέκτιβ σε παγκόσμιο επίπεδο. Το πραγματικό του όνομα και το πρόσωπό του είναι άγνωστα. Ο L είναι ο μοναδικός που μπορεί να αντιμετωπίσει τον Kira και ο Light θα πρέπει να ανακαλύψει την ταυτότητά του ώστε να τον σκοτώσει χρησιμοποιώντας το Death Note.
  H ιστορία αποτυπώθηκε αρχικά σε manga και έπειτα ακολούθησαν διασκευές σε ταινίες και σειρές. 
Η πιο γνωστή, και μάλλον πιο επιτυχημένη, είναι η σειρά anime που κυκλοφόρησε το 2006 και τολμώ να πω ότι είναι από τις αγαπημένες μου.


  Υπάρχουν βέβαια και live action ταινίες, που δυστυχώς όπως πολλές μεταφορές από anime δεν καταφέρνουν να συγκλονίσουν το κοινό (για να το θέσω κομψά). 
Το 2006 κυκλοφόρησε η ταινία "Desu Noto" και η συνέχειά της, "Desu Noto: Last Name". Δε θα τις αποκαλέσω αγαπημένες μου αφού δεν κατάφερα να τις παρακoλουθήσω ποτέ ολόκληρες... ίσως είχα μεγάλες προσδοκίες έπειτα από τη σειρά anime.


  Φέτος κυκλοφόρησε η μίνι σειρά Death Note που αποτελείται από 11 επεισόδια και έχει κάποιες διαφορές σε σχέση με την αρχική ιστορία. Ο χαρακτήρας του L είναι αρκετά επιτυχημένος αυτή τη φορά αν και σε μερικές σκηνές προσπαθεί να μιμηθεί το anime και το αποτέλεσμα είναι κάπως αφύσικο και βεβιασμένο.


  Εκτός από τα παραπάνω έχουν γίνει και άλλες απόπειρες για διασκευές, καθώς φαίνεται η ιστορία του Death Note έχει πολλούς θαυμαστές και φυσικά συνεχίζει να εμπνέει. 
To 2016, λοιπόν, αναμένεται μια νέα live action ταινία (αποκαλείται "απαγορευμένη συνέχεια") και αποτελεί το sequel των ταινιών που κυκλοφόρησαν το 2006. Αυτή τη φορά 6 Death Notes θα πέσουν στη γη και καθώς φαίνεται o Yagami Light θα επιστρέψει.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου