Terminator Genisys


(Προσοχή! Άπειρα spoilers χωρίς δισταγμό!) 

  Η ώρα για την πολυαναμενόμενη κινηματογραφική επιστροφή του Terminator έφτασε και οι προβολές στην Ελλάδα έχουν ήδη ξεκινήσει. Να σημειώσω κάπου εδώ πως, κατ'εμέ, οι συγκεκριμένες ταινίες απευθύνονται αποκλειστικά στους φανατικούς του είδους και ιδιαίτερα όταν η εναλλαγή από χρονολόγιο σε χρονολόγιο έχει καταλήξει να μας μπερδεύει όλους. Βέβαια οφείλω να παρατηρήσω πως οι φαν του Εξολοθρευτή είναι ουκ ολίγοι αφού βρέθηκα σε μία γεμάτη αίθουσα και μου έκανε εντύπωση το ότι η πλειοψηφία χειροκρότησε στη σκηνή που εμφανίζεται ο "παππούς" Terminator (Arnold) και τα βάζει με τον νέο T-800 που μόλις ήρθε από το μέλλον



  Η γενική ιδέα της ιστορίας είναι πως έχει συμβεί η "Ημέρα της Κρίσης" και στο μέλλον οι μηχανές χάνουν τη μάχη με τους ανθρώπους. Έτσι στέλνουν πίσω στο 1984 έναν Εξολοθρευτή για να σκοτώσει τη μητέρα του John Connor και αρχηγού της Αντίστασης, τη Sarah Connor. Ο John με τη σειρά του θα στείλει τον Kyle Reese για να την προστατεύσει. Από εκεί και έπειτα η ιστορία διαφέρει από όσα γνωρίζαμε ως τώρα διότι ο Kyle φτάνει σε ένα 1984 διαφορετικό από αυτό που περίμενε. Η Sarah ζει μαζί με τον επαναπρογραμματισμένο και "παππούλη" Εξολοθρευτή που την έσωσε όταν ήταν μικρή και σκοπεύει να ταξιδέψει στο 1997 και να αποτρέψει την τρομερή "Ημέρα της Κρίσης". Ο Kyle την πείθει να πάνε στο 2017 γιατί γνωρίζει πως τότε θα συμβεί το κακό εφόσον τώρα το παρελθόν έχει επανακαθοριστεί, άρα το ίδιο έχει συμβεί και στο μέλλον. 
  Εκεί λοιπόν στο 2017 συμβαίνει το πλέον αναπάντεχο αφού εμφανίζεται ο John Connor που τελικά τον έχει κατακτήσει το Skynet και τον έχει στείλει στη συγκεκριμένη χρονολογία για να βοηθήσει στο ξεκίνημά του καταστροφικού αυτού προγράμματος και τελικά στον αφανισμό της ανθρωπότητας. Ο καλός Terminator θα τους σώσει προς στιγμήν και μαζί θα ξεκινήσουν για να ανατινάξουν το Skynet προτού εξαπλωθεί. 
  Η ταινία περιέχει κάποιες πολύ ωραίες σκηνές δράσης και η ιστορία είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα αν αναλογιστεί κανείς ότι τώρα ουσιαστικά ο αρχηγός της Αντίστασης κατά των μηχανών είναι εκείνος που βοηθά στη δημιουργία και στην εξάπλωση του Skynet. O Arnold Schwarzenegger ξεχωρίζει ως Εξολοθρευτής και επιμένει πως μπορεί να είναι γέρος αλλά δεν είναι άχρηστος, το αποδεικνύει και έμπρακτα βέβαια. Ο Jai Courtney στο ρόλο του Kyle Reese είναι αρκετά καλός θα έλεγα, ενώ για την Emilia Clarke ως Sarah Connor θα μπορούσα να φέρω κάποιες ενστάσεις. Ο John Connor/εξολοθρευτής τελευταίας τεχνολογίας σε συνδυασμό με άνθρωπο είναι εξαιρετικός, χάρη και στην ερμηνεία του Jason Clarke.









Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου