Μπορεί ο Sherlock Holmes να μεγάλωσε αλλά συνεχίζει να λύνει μυστήρια.



  Aκόμα μία φορά που γράφω για τον περίφημο ντετέκτιβ Sherlock Holmes. Είναι γεγονός πως συνεχίζει να εμπνέει για εξαιρετικές σειρές και ταινίες. Θα αναφερθώ μόνο στις πιο πρόσφατες παραγωγές έτσι ώστε να μην επεκταθώ υπερβολικά και δε διαβάσει κανένας τα νέα στο τέλος του άρθρου.
  • Ο RDJ, εκτός από κινηματογραφικός Iron Man, είναι γνωστός και για το ρόλο του στις δύο ταινίες: "Sherlock Holmes" (2009) και "Sherlock Holmes: A Game of Shadows" (2011), όπου υποδύεται το διάσημο ντετέκτιβ, όπως μας προδίδει και ο τίτλος. 





  •   Για τον Benedict Cumberbatch στο ρόλο του  "Sherlock" έχω ξαναγράψει πολλάκις ... Αναμένω την επόμενη σεζόν για να αναφερθώ εκτενώς και πάλι...Αυτή τη φορά μεταφερόμαστε στο σύγχρονο Λονδίνο όπου ο ιδιοφυής αλλά και ιδιόρρυθμος πρωταγωνιστής, πάντα με τη συνδρομή του καλού του φίλου Dr. Watson, κατορθώνει να φέρει σε πέρας εξαιρετικά δύσκολες υποθέσεις. Στην τρίτη σεζόν είδαμε πως ο Sherlock σκηνοθέτησε το θάνατό του για να καταφέρει να εξαρθρώσει το εγκληματικό δίκτυο που είχε δημιουργήσει ο Moriarty. Έτσι το πρώτο επεισόδιο ξεκινά πολύ δυναμικά δίνοντάς μας μια ιδέα για το πώς ενδεχομένως συνέβησαν τα πράγματα. 




Βέβαια στο τέλος της σεζόν (και τέλος γενικά μέχρι και ετούτη τη στιγμή, μια που απαιτείται υπομονή από τους fans της σειράς για να δουν νέο επεισόδιο...) ο Moriarty φαίνεται πολύ ζωντανός και πραγματικά θα ήθελα να μάθω πως γίνεται αυτό... 


  Μία ακόμα σύγχρονη μεταφορά σε σειρά είναι το "Elementary", μόνο που αυτή τη φορά ο πρωταγωνιστής αφήνει για λίγο το Λονδίνο και μεταφέρεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη. Ο πιστός του βοηθός είναι γένους θηλυκού για αλλαγή, μα το πιο ενδιαφέρον κομμάτι (plot twist θα το πω) είναι η απάντηση στο ερώτημα "ποιός είναι ο Moriarty"... Μου άρεσε ιδιαίτερα αυτό το σημείο.




  Κάπου εδώ ολοκληρώνεται η πολύ σύντομη αναφορά μου σε πρόσφατες ταινίες και σειρές. Εάν κάποιος με ρωτήσει ποτέ, θα επιλέξω τη σειρά "Sherlock" με τον Benedict Cumberbatch ως την αγαπημένη μου αλλά αυτή είναι αποκλειστικά η δική μου υποκειμενική άποψη.


  Στα πιο πρόσφατα νέα τώρα, ο Ian McKellen πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία με τίτλο "Mr. Holmes". Στη νέα μεταφορά της ιστορίας στη μεγάλη οθόνη ο πρωταγωνιστής μας έχει μεγαλώσει και έχει αποσυρθεί πλέον. Παρόλα αυτά παραμένει μία υπόθεση που δεν έχει καταφέρει να διαλευκάνει ως τώρα και που θα απασχολήσει το ιδιοφυές αλλά και κάπως κουρασμένο, λόγω ηλικίας, μυαλό του.
Η ταινία θα προβληθεί στη χώρα μας το καλοκαίρι. Παραθέτω και ένα σύντομο ρεπορτάζ απο το Euronews (στα ελληνικά).




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου