Oι πίθηκοι έχουν το πάνω χέρι, τι θα κάνουμε τώρα...;


  Βγαίνεις έξω και αντικρίζεις χάος και καταστροφή, το ανθρώπινο γένος κινδυνεύει με αφανισμό ενώ ένα εξαιρετικά αυξανόμενο πλήθος γενετικά εξελιγμένων πιθήκων τείνει να κυριαρχήσει στον πλανήτη. Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση;
Αρχικά διατηρούμε την ψυχραιμία μας αφού πρόκειται για σενάριο ταινίας, που θα δούμε το καλοκαίρι, και όχι για πραγματικότητα... Ναι, εάν βγεις από το σπίτι και ρίξεις μια ματιά στον έξω κόσμο σίγουρα θα αντικρίσεις πάρα πολλά δεινά αλλά σε καμία περίπτωση δεν απειλούν οι πίθηκοι το είδος μας, μπορώ να στο εγγυηθώ αυτό, μάλλον εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε τα προβλήματά μας...
  Όσον αφορά στην ταινία, έχει τίτλο "Ο Πλανήτης των Πιθήκων: H Aυγή" και ουσιαστικά πρόκειται για τη συνέχεια της ταινίας του 2011 "Ο Πλανήτης των Πιθήκων: H Eξέγερση". Στην πρώτη ταινία είδαμε πως οι πειραματισμοί του ανθρώπου επάνω σε νέες θεραπείες οδήγησαν στην ανάπτυξη της ευφυίας των πιθήκων με αρχηγό τον Ceasar, ήταν ο πρώτος που εξελίχθηκε και μετά βοήθησε και τους υπόλοιπους του είδους του.  



  Στη δεύτερη ταινία, όπου τα γεγονότα διαδραματίζονται δέκα χρόνια μετά από αυτά της πρώτης, θα δούμε τη σύγκρουση ανάμεσα σε ανθρώπους και πιθήκους ώστε να αναδειχθεί ο κυρίαρχος του πλανήτη.
Στο ρόλο του αρχηγού των πιθήκων για άλλη μία φορά θα βρίσκεται ο Andy Serkis (πίσω από τα ειδικά εφέ φυσικά) ενώ o Gary Oldman θα "εκπροσωπήσει" την πλευρά των ανθρώπων.



  H ιδέα με πιθήκους νοήμονες σαν και τους ανθρώπους δεν είναι καινούργια, έχει εμπνεύσει σειρές και ταινίες από το 1972







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου