O Neo και οι Σαμουράι



  Ακούγονται φήμες και γράφονται διάφορα κατά καιρούς ότι τα αδέλφια Wachowski ετοιμάζουν άλλη μία ταινία Matrix (ή ίσως τριλογία, ποιος ξέρει...)
Πρόσφατα διάβαζα πάλι άρθρα σχετικά με αυτό και συνειδητοποίησα λοιπόν ότι  έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε που προβλήθηκε η πρώτη ταινία (η καλύτερη της τριλογίας κατά την ταπεινή μου άποψη)... εμένα μου φαίνεται σα να ήταν εχτές βέβαια ...
  Η ταινία περιγράφει ένα μέλλον στο οποίο ο κόσμος όπως τον ξέρουμε εμείς είναι ουσιαστικά το Matrix, μια εικονική πραγματικότητα που δημιουργήθηκε και συντηρείται από μηχανές με νοημοσύνη προκειμένου να υποτάξει και να εκμεταλλευτεί τον ανίδεο ανθρώπινο πληθυσμό ως πηγή ενέργειας με την υποχρεωτική σύνδεση του στο Matrix (οι μπαταρίες όπως είχε εξηγήσει ο Μορφέας).  
Το 1999 είδαμε το The Matrix και το 2003 τη συνέχεια, The Matrix Reloaded και The Matrix Revolutions, που καταλήγει στην τελική αναμέτρηση του Neo με τον Πράκτορα Smith (Hugo Weaving) σε μία απο τις αγαπημένες μου σκηνές (video 1  και video 2) και με ωραία μουσική.
  Το 2003 κυκλοφόρησε και το Αnimatrix, μία σειρά από σύντομα animated films που δίνει εξηγήσεις για το πώς ξεκίνησε ο πόλεμος ανάμεσα στους ανθρώπους και στις μηχανές, καθώς και για το πώς οδηγηθήκαμε στη δημιουργία του Matrix... Πολύ διαφωτιστικό οφείλω να ομολογήσω...!

  Στην περίπτωση που υλοποιηθεί η ιδέα υπάρχει και περίπτωση να ξαναδούμε τον  Keanu Reeves ως Neo με κάποιο τρόπο από αυτούς που ξαναζωντανεύουν πρωταγωνιστές; Βέβαια στο Matrix Reloaded μαθαίνουμε οτι πριν το Neo υπήρχαν και άλλοι εκλεκτοί αλλά για ποιο λόγο να γίνει ταινία για αυτούς; 
Απο εκεί και πέρα μια άλλη περίπτωση θα ήταν μια ιστορία εμπνευσμένη απο το Αnimatrix, prequel και πάλι δηλαδή. Να κάνω αίτηση για σεναριογράφος; Τόσες ιδέες κατακλύζουν ξαφνικά το μυαλό μου...! Στο κάτω κάτω ετοιμάζεται έβδομη ταινία Star Wars, γιατί όχι και ένα ακόμα Matrix λοιπόν; 

  Προς το παρόν μπορούμε να πάρουμε μία δόση από Keanu στην ταινία "47 Ronin" που είδαμε πριν λίγους μήνες και θα κυκλοφορήσει σε DVD και bluray τον Απρίλιο. Εκτός από τον Κeanu πρωταγωνιστεί και ο Hiroyuki Sanada που τον έχουμε δει στο The Wolverine, στο Lost και σε πάρα πολλές άλλες ταινίες και σειρές... 
  Θέμα της ταινίας: μία ομάδα εξόριστων Σαμουράι επιδιώκουν να αποκαταστήσουν την τιμή τους και να εκδικηθούν τον προδότη που ευθύνεται για το θάνατο του Δασκάλου τους. Η ιστορία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και ενώ δεν είχε τις καλύτερες κριτικές, ούτε τα πήγε καλά εισπρακτικά, να πω ότι σε γενικές γραμμές εμένα μου άρεσε... Ο σκηνοθέτης ίσως δεν αποτέλεσε την καλύτερη επιλογή (μια γνώμη λέω, αν κάποιος διαφωνεί το γράφει παρακάτω), τα εφέ και τα κοστούμια ηταν εντυπωσιακά, ενώ οι ηθοποιοί που υποδύονται τους ρόνιν ειναι πολύ καλοί και γενικά η ταινία κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον.
Μια απορία να εκφράσω εδώ...: αφού βρίσκονται στην Ιαπωνία και σχεδόν όλοι είναι Ιάπωνες γιατί μιλούν αγγλικά...; Αυτή είναι η σοβαρή μου απορία και σχετική με το θέμα, έχω και μια άσχετη όμως... τι κάνει ο Κeanu και συνεχίζει να μικροδείχνει; Αν κάποιος γνωρίζει ας με ενημερώσει! 
trailer με ελληνικούς υπότιτλους



Πηγή: Latino Review


1 σχόλιο :