O George Clooney και τα μάρμαρα του Παρθενώνα...

  O George Clooney σκηνοθέτησε και πρωταγωνιστεί στην ταινία "The Monuments Men" ("Mνημείων Άνδρες" ο ελληνικός τίτλος) η οποία αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας
που αναλαμβάνει να διασώσει πολιτιστικούς θησαυρούς που έχουν κλαπεί από τους ναζί και μάλιστα βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.



Στο πλευρό του βλέπουμε και άλλα σπουδαία ονόματα της μεγάλης οθόνης όπως o Matt Damon, o Bill Muray και η Cate Blanchett. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας μας αύριο, 13 Φεβρουαρίου.

TRAILER


Επίσης, σε συνέντευξη που έδωσε στο Βερολίνο, κατά τη διάρκεια του 64ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της πόλης ρωτήθηκε και για τα μάρμαρα του Παρθενώνα. "Νομίζω ότι έχετε δίκιο. Ίσως να μην ήταν κακό αν επιστρέφονταν. Νομίζω πως είναι πολύ καλή ιδέα. Θα ήταν πολύ δίκαιο και πολύ ωραίο...¨ απάντησε σε σχετική ερώτηση Ελληνίδας δημοσιογράφου. 

ΒΙΝΤΕΟ


Tην άποψη του Clooney φαίνεται να συμμερίζεται και ο Bill Murray ο οποίος είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι ήταν ωραία η διαμονή των μαρμάρων στο Λονδίνο αλλά εκεί επικρατεί συνωστισμός ενώ στην Ελλάδα υπάρχει πολύς χώρος ...

Επί τη ευκαιρία να αναφέρω ότι εφημερίδα Τhe Guardian διεξάγει και μια σχετική δημοσκόπηση στην ιστοσελίδα της:
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ


Πηγή: http://www.vimaonline.gr/
         http://www.monumentsmenmovie.com/site/
         http://www.theguardian.com/uk


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου