Τak3n, για άλλη μία φορά ο Liam Neeson θα χρειαστεί τις μοναδικές ικανότητές του.


  O Bryan Mills (Liam Neeson) είναι ένας πρώην πράκτορας, άφησε τη CIA ώστε να είναι κοντά στην κόρη του, Kim, που ζει μαζί με τη μητέρα της, Lenore, και τον πατριό της.
Το 2008 είδαμε την ταινία "Taken" ("H Aρπαγή" όπως είναι ο ελληνικός τίτλος) όπου η κόρη του πέφτει θύμα απαγωγής και ο Bryan θα χρησιμοποιήσει τις ικανότητες που απέκτησε ως πράκτορας για να καταφέρει να τη σώσει. Φτάνοντας στην Πόλη του Φωτός θα τα βάλει με το οργανωμένο έγκλημα και δε θα διστάσει να σκοτώσει όποιον προσπαθήσει να μπει στο δρόμο του.



  Στη δεύτερη ταινία ("Taken 2", που προβλήθηκε το 2012) η Lenore και η Kim ταξιδεύουν στην Τουρκία για να συναντήσουν τον Bryan. Όμως τους αναζητά ο πατέρας ενός εκ των θυμάτων που προέκυψαν στο Παρίσι για να πάρει εκδίκηση για το γιο που έχασε. Αυτή τη φορά λοιπόν θα αιχμαλωτίσουν τον Bryan και τη Lenore με απώτερο σκοπό να τους σκοτώσουν. Η Κim θα τους βοηθήσει και ο πρώην πράκτορας για άλλη μία φορά θα σώσει την οικογένειά του.

  

  Κάπου εδώ υποθέσαμε ότι θα τελειώσει η ιστορία αφού πλέον έχουν απαχθεί όλοι και έχουν σωθεί όλοι, επίσης το πρώην ζεύγος δείχνει να τα έχει ξαναβρεί και όλα είναι μια χαρά... Όμως όχι!!!
Έρχεται και τρίτη ταινία...!!! Θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες την επόμενη χρονιά και αυτή τη φορά η έννοια της "αρπαγής" είναι μεταφορική καθότι ποιον να απαγάγουν πια; Η Lenore βρίσκεται δολοφονημένη και ο Bryan κατηγορείται εσφαλμένα για το φόνο. Θα προσπαθήσει να προστατεύσει την κόρη του και να βρει τους πραγματικούς ενόχους αλλά στο μεταξύ θα τον κυνηγούν η CIA, το FBI και η αστυνομία. 
Από όσα είδαμε στις προηγούμενες ταινίες μπορώ να συμπεράνω με βεβαιότητα πως θα δυσκολευτούν στο έργο τους οι συγκεκριμένες υπηρεσίες.
  Μπορεί να έχει περάσει τα 60 και να διερωτάται και ο ίδιος ο Liam για ποιο λόγο συνεχίζουν να του προτείνουν τέτοιους περιπετειώδεις ρόλους αλλά τα αποτελέσματα δείχνουν πως τα χρόνια δεν έχουν σημασία. 

Trailer της ταινίας με ελληνικούς υπότιτλους


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου