Κατέβηκαν οι Άγγελοι στη Γη αλλά όχι για καλό.


  Σήμερα αποφάσισα να γράψω για μία σειρά που είχα κατά νου εδώ και αρκετό καιρό αλλά συνεχώς κάτι συνέβαινε και δεν προλάβαινα, μήπως η έλλειψη χρόνου ήταν σημαδιακή;
Η σειρά έχει τον τίτλο "Dominion" και περιέχει στοιχεία από δράμα και περιπέτεια αλλά κυρίως πολλή φαντασία... πάρα πολλή.
  Μια που τυχαίνει να πραγματεύεται θρησκευτικό ζήτημα, για την ακρίβεια εμπνέεται από όσα πιστεύουμε, ευελπιστώ να μην έχω μπλεξίματα διότι απλά θα καταγράψω αυτά που είδα στο πρώτο επεισόδιο και από εκεί και έπειτα τα παράπονα ας σταλούν πέρα από τον Ατλαντικό.
  Να σημειώσω ότι η σειρά διαδραματίζεται 25 χρόνια μετά από τα γεγονότα της ταινίας "Legion", όπου ο Αρχάγγελος Γαβριήλ κήρυξε τον πόλεμο στην ανθρωπότητα οργανώνοντας έναν στρατό από αγγέλους, ενώ ο Αρχάγγελος Μιχαήλ μάχεται στο πλευρό των ανθρώπων.


Σκοπός του Μιχαήλ είναι να σωθεί ένα μωρό που είναι ο Εκλεκτός (υπάρχουν διάφοροι συμβολισμοί γενικά) και θα σώσει την ανθρωπότητα.
  Περνούν λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια και κάπου εδώ ξεκινά η σειρά, όπου ο καλός Αρχάγγελος αποκρύπτει την ταυτότητα του παιδιού και φροντίζει να τον έχει συνεχώς κοντά του ενώ οι άνθρωποι ζουν σε πόλεις που προστατεύονται από τείχη διότι εκεί έξω κυκλοφορούν ελεύθεροι οι κακοί άγγελοι. Αλίμονο βέβαια εάν κάπου εδώ δεν αναφέρω και τους πολιτικούς, δεν τους έχω ξεχάσει. Φυσικά διαδραματίζουν ρόλο και σε αυτή την ιστορία αφού ακόμα και σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές - διακυβεύεται η επιβίωση της ανθρωπότητας μια που άγγελοι πασχίζουν να μας αφανίσουν - οι πολιτικοί κοιτάζουν μόνο το προσωπικό τους όφελος και την εξουσία, δημιουργώντας έτσι ακόμη περισσότερα προβλήματα...
  Το "Dominion" είναι μία σχετικά καινούργια σειρά που ξεκίνησε να προβάλλεται στην Αμερική στις 19 Ιουνίου και η πρώτη σεζόν αποτελείται από 5 επεισόδια.
  Όπως ανέφερα και στην αρχή, η σειρά περιέχει πολλή φαντασία και ενώ σαν γενική ιδέα μου φαίνεται καλή για το είδος της, εκτιμώ ότι η ιστορία είναι κάπως αδύναμη και οι χαρακτήρες δεν πείθουν, εδώ ενδέχεται βέβαια να αναλογεί μερίδιο ευθύνης και στους ηθοποιούς που τολμώ να ομολογήσω πως δε με συγκλόνισαν διόλου. Τα γράφω αυτά αν και η ταινία "Legion" μου άρεσε κάπως αλλά το "Dominion" μάλλον με απογοήτευσε, ίσως επειδή είχα μεγάλες προσδοκίες. 







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου